Bătrânii pe timp de pandemie

Pandemia COVID-19 a determinat o serie de efecte semnificative asupra persoanelor în vârstă. Pe lângă faptul că vârstnicii se infectează mai ușor, pandemia a avut efecte negative asupra acestora prin izolarea socială.


Alte probleme, care au lovit în persoanele vârstnice sunt neglijenta serviciilor sociale. De regulă, aceste persoane nu vin în audiența, iată de ce am decis să merg eu la ei. Pentru a ajunge la cât mai multe persoane în etate, solitare și să le ofer tot suportul necesar m-am adresat către primarul mun. Bălți, ca să-mi prezinte numele și datele de contact ale acestora. Scopul meu era să evaluez bunăstarea lor materială, dacă au avut acces la serviciile sociale și de sănătate și cum își duc bătrânețele per general.


De pe 4 februarie 2021 până în prezent epopeea cu primarul de Bălți cu privire la Persoanele Vârstnice Solitare din localitate s-a transformat într-un BATTLE de erezii, generate de angajații primăriei și argumente legislative, dar și morale, privind necesitatea de a ajunge la fiecare om, care poate nu are un prânz cald la masă. Am solicitat intervenția Guvernului și Centrul Național de Protecție a datelor cu caracter personal să se implice în problema creată de către primarul de Bălți.


Până când primarul de Bălți își odihnește trupul în țările calde din Oceanul Indian și până ne vom clarifica cu angajații lui, oare câte persoane solitare în etate duc durere, foame și singurătate în Bălți?


Mai jos vedeți adresările mele către primărie și răspunsurile lor:Vă invit să citiți studiul „Analiza riscurilor pandemiei COVID-19 asupra persoanelor vârstnice din Republica Moldova” efectuat de UNFPA.

 

Ai o problemă?

 SCRIE O 

     PETIȚIE!