Mun. CHIȘINĂU: Consultări publice a PL privind Întreținerea și Protecția animalelor de companieMun. CHIȘINĂU: Consultări publice  a PL privind Întreținerea și Protecția animalelor de companie - Arina Spătaru deputată

În perioada 13-16 aprilie 2021, prin intermediul OTIP-urilor au fost organizate consultări publice pentru a definitiva proiectul de lege privind întreținerea şi protecţia animalelor de companie, înainte ca acesta să fie înregistrat în Parlament.


În urma consultărilor, am primit zeci de mesaje de la reprezentanții asociațiilor de protecția animalelor de companie, voluntari, precum și deținători de animale de companie din mun. Chișinău, care au solicitat să fie organizate astfel de consultări aparte pentru mun. Chișinău.


Astfel, în conlucrare cu Secretariatul Parlamentului, în ziua de Marți, 27 aprilie, ora 15:00, vor fi organizate consultări online, pe platforma ZOOM cu părțile interesate din mun. Chișinău. Link-ul la consultări îl găsiți aici:


https://zoom.us/j/96685293846?pwd=ZnRvS1lENUhFNkxoaVR6UDR0dzd4Zz09

Meeting ID: 966 8529 3846

Passcode: 978416


Aici puteți descărca draft-ul (schița) proiectului. Vă îndemn să îl citiți minuțios și să veniți cu propuneri la fiecare Articol și alineat în parte.

Printre principalele propuneri de la consultările precedente se enumeră:

  • Organizarea refugiilor provizorii pentru animale fără adăpost regionale;

  • De a stabili un cuantumul financiar (ex. 0.2-0.4%) din Bugetul Local alocat anual pentru întreținerea animalelor de companie fără adăpost;

  • De a exclude limitarea numărului de animale de companie care pot fi întreținute într-o gospodărie și de a impune reguli stricte pentru întreținere, care să permită condiții adecvate de întreținere, în conformitate cu condițiile veterinare și sanitare care nu afectează viața și sănătatea animalelor și, totodată, exclud posibilitatea de a crea situații de deranj a vecinilor și alte părți terțe;

  • etc.

DRAFT - Proiect de lege privind întrețin
.
Download • 4.08MB

*Astfel încât proiectul de lege încă nu este înregistrat la secretariatul parlamentului, versiunea în limba rusă este indipsonibilă.

Alătură-te comunității Viber pentru a fi la curent cu activitatea mea de parlamentară. Cele mai bune decizii le pot lua doar dacă știu părerea ta!


 

Ai o problemă?

 SCRIE O 

     PETIȚIE!