Muzica care ne Unește

Astăzi, 10 Noiembrie 2018, în piața Vasile Alecsandri din mun. Bălți, am celebrat Centenarul Marii Uniri. Gazdele evenimetului, Arina Spătaru și Elena Bordianu, au adis 10 motive de ce trebuie să sărbătorim acest mare Eveniment anume în Bălți:   1. Județul Balti, după revoluția din 1848 a fost primul din Moldova care a cerut Unirea principatelor.   2. Centenarul este sărbătoarea celor care simt românește, si noi în Bălți avem mulți oameni care simt asa.  3. Consulatul General al României din Bălții, adună cozi imense ale cetățenilor moldoveni, care doresc redobândirea cetățeniei României și deci, împărtășesc valorile Romaniei.   4. Filiala universității Al. Ioan Cuza din Iași, care poartă numele celui care are cea mai frumoasă pagina în istoria Romaniei, pregătește tinerii din Bălți și nordul Moldovei, oferindu-le studii calitative și burse pe măsură.   5. Avem multă lume în Bălți care înțelege in mod diferit conținutul si caracterul Unirii.   6. O stradă din Bălți este numită în memoria lui Tudor Vladimirescu, cel care a condus răscoala din 1821 împotriva feudalismului si care a pus debutul capitalismului in Moldova.   7. Pe data de 17 noiembrie sărbătorim Ziua Studentului si ne dorim să promovăm tinerii din Balti.  8. Colegiul de Muzică și Pedagogie din Bălții, oferă localității noastre tineri talentați și dornici de a ne face recunoscuți.   9. Pentru că întreaga omenire a primit numeroase personalități culturale europene, cum ar fi Mihail Kogâlniceanu, Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza, Constantin A. Rosseti s.a.m.d.   10. „Un ideal nu poate fi naţional decât dacă este şi etic.” citat din ziarul România liberă de Gheorghe Brătianu.

  Cei care au adus armonia între locuitorii mun. Bălți de diferite, au fost elevii Colegiului de Muzică și Pedagogie. Astfel, locuitorii au asistat la un concert open air, savurând muzica marilor compozitori români, ruși, italieni și ai întregii lumi.

  Invitatul special a fost Erica Musteață, vocalista care a ridicat în picioare mii de spectatori, cea care a câștigat numeroase premii la diferite concursuri internaționale și duce faima orașului Bălți oriunde nu s-ar afla!0 afișare
 

Ai o problemă?

 SCRIE O 

     PETIȚIE!