Până pe 20 octombrie semnează pentru Arina Spătaru!


Stimați bălteni și bălțene!


Astăzi vă anunț că împreună cu prietenii, vecinii, rudele, colegii dumneavoastră am înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor pentru candidatul neafiliat politic Arina Spătaru.


Motivul este simplu: bălțenii merită tot ce e mai bun:

 • drumuri bune în curțile blocurilor de locuințe, străzi curate și îngrijite;

 • parcări amenajate;

 • platforme moderne de colectare a deșeurilor menajere;

 • servicii medicale calitative în centrele medicilor de familie;

 • transport public pentru elevi;

 • deschidere și reacții promte ale întreprinderilor municipale.

Bălțenii merită să fie auziți și respectați!


Intenționez să candidez neafiliat politic chiar dacă pentru candidații NEAFILIAȚI la funcția de primar de Bălți legislația Republicii Moldova este mamă vitregă.


Am să vă aduc trei exemple:

 1. Pentru a colecta semnături pentru candidatul neafiliat politic la parlamentare este necesar de cel mult 2500 de semnături;

 2. Pentru a colecta semnături pentru candidatul neafiliat la funcția de primar de Chișinău la o populație de 850 000 locuitori- cel mult 10 000 semnături;

 3. Pentru a colecta semnături pentru candidatul neafiliat la funcția de primar de Bălți la o populație de 102 000 locuitori cel puțin 5 la sută din numărul alegătorilor, asta ar fi în jur de 5250 de semnături.


Spre comparație, un candidat înaintat de către un partid politic poate să fie înregistrat doar cu un simplu proces verbal semnat de președintele partidului.


De ce am ales această cale?


Pentru că doar un primar neafiliat politic va putea oferi bălțenilor o primărie pentru toți, indiferent de limba vorbită, stătut social, preferințe politice, confesiuni religioase, etnie.


 • Doar un primar neafiliat politic poate să ofere bălțenilor transparență, previzibilitate, corectitudine, promtitudine, eficiență și perspectivă.

 • Doar un primar neafiliat politic va putea deschide ușor ușile cabinetelor guvernului, ministerelor, agențiilor de stat și investitorilor.

 • Doar un primar neafiliat politic poate aduna în jurul lui asociațiile de locatari, mediul de afaceri, asociațiile obștești, comunitățile etnice, cultele religioase, tinerii, vârstnici, femeile, copiii.

Stimați bălțeni și bălțence!


Noi trăim rău din cauza minciunii.


Odată la patru ani în fața noastră vin candidați care ne promit marea și sarea, neștiind cum funcționează o primărie, ce înseamnă bugetul municipiului Bălți, cum pot fi gestionate finanțele publice. Oamenii îi votează și peste ceva timp promisiunile făcute devin praf.


Eu știu cum funcționează o primărie.


Voi meritați tot ce e mai bun și experiența mea în calitate de deputat al comisiei pentru administrație publică mi-a adăugat cunoștințe și expertiză în acest domeniu.


Iar prin exemplele de bune practici în alte primarii de succes din Republica Moldova , am încrederea că și noi în Bălți putem avea o primărie pentru toți.


Bălți merită tot ce e mai bun!


Pentru a semna pentru, vă îndemn:

1. să vă înregistrați pe siteul meu https://www.arinaspataru.md/semneaza

2. să ne contactați pe numărul de telefon 069232190

3. să veniți la sediul nostru, pe str Sf Nicolae 61.


Sunt deschisa să vin acolo, unde mă veți chema.


 

Ai o problemă?

 SCRIE O 

     PETIȚIE!