Problema străzii KIEV din Bălți - Răspunsul MEI

Problema străzii Kiev a creat multe incomodități locuitorilor municipiului Bălți in general și în special locuitorilor zonei Gara de Nord .


Potrivit prevederilor:

- art. 5 alin. (2) din Legea drumurilor nr. 509/1995, Administrarea drumurilor locale este asigurată de către autoritățile administrației publice locale de nivelul întâi (pentru drumuri comunale sau străzi) conform art. 2 alin. (3) pct.3); -

art. 14 lit. (f) din Legea nr. 436 privind administrația publică locală Consiliul local decide asupra lucrărilor de proiectare, construcție, întreținere și modernizare a drumurilor, podurilor, fondului locativ în condițiile Legii cu privire la locuințe, precum și altor obiective din domeniul economic, social, medical, comunal şi de agrement de interes local.


Peste trei luni autoritățile publice locale nu fac față acestei mari provocări, iată de ce am decis să mă implic plenar in identificarea soluțiilor pentru reparația aceste artere.


După vizita de informare la primărie, la ÎMI DRCD și SRL Gloring Inginering, adunând toată informația relevantă, am înțeles că autoritățile publice locale nu s-au adresat după ajutor guvernului și ministerelor, care sunt responsabile de elaborarea de politici în domeniul infrastructurii drumurilor.


După demersul meu oficial, în calitate de deputat, către Prim ministrul, MEI, MADRM am primit răspuns că, în condițiile în care problema semnalizată depășește limitele cadrului financiar propriu, primăria municipiului Bălți trebuie sa vină cu o propunere argumentată pentru reparația străzii Kiev, ca să fie înaintată spre considerare în cadrul elaborării exercițiului bugetar către Ministerul de Finanțe și să depună o cerere de finanțare a proiectelor din domeniul situațiilor care pot aduce prejudiciu mediului.


MEI este disponibil de a oferi orice suport consultativ sau informațional pentru soluționarea problemei invocate.


Fac apel către autoritățile publice locale să intervină promt și să se adreseze autorităților publice centrale, care pot sa ne ajute în problemele noastre.


Raspunsul MEI privind strada Kiev

Mai jos găsiți răspunsul Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.


Alătură-te comunității Viber pentru a fi la curent cu activitatea mea.


Cele mai bune decizii le pot lua doar dacă știu părerea dumneavoastră!

 

Ai o problemă?

 SCRIE O 

     PETIȚIE!