Seria de consultări din Platforma comuna de dialog a deputatelor din Parlamentul Republicii Moldova

Seria de consultări din Platforma comuna de dialog a deputatelor din Parlamentul Republicii Moldova cu femeile alese în autoritățile publice locale astăzi a avut o agendă încărcată.


1. La capitolul "Constrângeri, riscuri, necesități și lecții învățate în perioada pandemică în activitatea instituțiilor de învățământ preșcolare și școlare" am discutat cu reprezentanții direcției raionale de învățământ, tineret și sport, reprezentanți ai asociației părinților, ONG-urile locale multitudinea de provocări și obstacole, care au fost depășite de către aceștia în perioada anului 2020 și începutul anului 2021.


2. Despre securitatea copiilor, monitorizarea lor extra-program scolar și soluții pentru perioade pandemice pentru timpul lor liber am ascultat reprezentanții comisariatelor de poliție din regiunea Nord, care ne au reiterat faptul că, frecventând școlile și grădinițele, copiii se află într-o mai mare siguranță, decât învățând la distanță.


3. Asigurarea alimentației copiilor în perioada pandemiei, este la fel o provocare pentru administratorii instituțiilor de învățământ, pentru că în perioada de învățământ online, o buna parte de copii duc lipsă de alimente necesare pentru creșterea lor și prânzul scolar, fiind unica sursă de alimentare sănătoasă, cu produse necesare creșterii și dezvoltării fizice a acestora. Aceste prânzuri în multe cazuri sunt duse acasă, pe perioada învățământului la distanță de către părinți.


4. Am discutat și cu doamna viceprimară a municipiului Bălți despre provocările instituționalizării copilașilor de vârstă preșcolară in IET din Bălți, tema dureroasă, care a fost soluționată parțial. Mă bucur că în cadrul acestei discuții, cu ajutorul altor actori, am identificat soluții pentru a instituționaliza toți copiii din Bălți, dornici de grădinițe. 

Ai o problemă?

 SCRIE O 

     PETIȚIE!