Târgul mărțișoarelor din Parlament: Primăvara care ne Unește. Ediția a II-a

Le mulțumesc colegilor mei din Platforma DA și tuturor angajaților Parlamentului Republicii Moldova, cu care am împărtășit bucuria de a participa la Târgul de Mărțișoare "Primăvara care ne unește", pe care am onoarea să-l organizez al doilea an.

Mărțișorul reprezintă nu doar simbol al sosirii primăverii, dar se regăsește și în lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO.

Acest mic obiect de podoabă, legat de un fir alb și roșu, care se oferă în dar, este și o tradiție veche în spațiul românesc, bulgar și macedonian, albanez.

Cunoaștem multe legende din Moldova despre Mărțișor și este la fel binecunoscut gestul de a oferi un mărțișor persoanei dragi, care în primele zile ale lunii martie se transforma într-o mișcare națională.

Conceptul târgului este simplu: am invitat copiii din centrele sociale din Chișinău și meșteri populari din zona de Nord a țării, ca să-și expună lucrările lor pe holul Parlamentului. Astfel, participanții au avut posibilitatea de a-și promova creațiile și a le vinde iar noii, deputații și angajații Parlamentului am avut bucuria de a primi și a oferi în dar un Mărțișor!


32 afișare
 

Ai o problemă?

 SCRIE O 

     PETIȚIE!