Vremurile și faptele bune ACUM sunt actuale ca niciodată.

Fiecare persoană este familiarizată cu o frază din marea operă a lui Antoine Saint-Exupery „Micul Prinț”: „Suntem responsabili pentru cei, pe care i-am îmblânzit”.


Această frază poate fi privită din mai multe puncte de vedere, deoarece autorul ridică problema responsabilității.


Fiecare persoană trebuie să fie responsabilă pentru acțiunile sale. Să fie responsabilă pentru propria viață, cât și pentru viața altei persoane.

Această frază este mai mult decât proprie liderilor, celor care au reușit să facă echipe în jurul lor.


Ultimele declarații ale unora demonstrează din păcate, că nu toți oamenii își asumă responsabilitatea pentru propriile acțiuni și sentimentele, profesionalismul, expertiza celorlalți nu înseamnă nimic pentru ei.


Am să vă explic, prieteni, la ce mă refeream.


După câștigul fără de precedent în alegerile parlamentare anticipate, colegii din PAS vor avea nevoie de ajutor. Mai ales când vor încerca să scoată corupții din sisteme. Din experiența de doi ani în parlament, presupun că, fiind la guvernare, ei se vor confrunta cu lipsa resurselor umane competente, cu buna reputație și bună intenție.


Igor Boțan la acest subiect a zis bine: "într-o societate compactă, mică, cu 2 milioane de oameni, oameni cu capacități sunt puțini".


Considerând colegii mei , deputații fracțiunii parlamentare Platforma DA, ca fiind cei cu capacități și cunoștințe proaspăt obținute, oameni ai faptelor și intențiilor bune, este normal ca aceste virtuți să fie valorificate în administrarea Republicii Moldova la diferite niveluri.


La moment, este important să coagulăm societatea și oamenii competenți în jurul cauzei naționale, ca să purcedem la muncă. La fel cum este important ca liderii, să fie capabili să înțeleagă că sunt responsabili pentru cei, pe care i-au îmblânzit, în numele viitorului Republicii Moldova.


Doar o persoană puternică va putea răspunde nu numai pentru acțiunile sale, ci și pentru acțiunile altora, pentru faptul că le-a putut oferi șanse de a dărui toate cunoștințele și toată priceperea pentru propășirea neamului.


Numai astfel de oameni pot fi numiți puternici în spirit și morală.

Vremurile și faptele bune ACUM sunt actuale ca niciodată.
3 afișare
 

Ai o problemă?

 SCRIE O 

     PETIȚIE!