Proiectul de suflet

 STATUTUL 

 mun. BĂLȚI 

„În ziua de 3 iulie 2019, am înregistrat Proiectul de Lege nr.100 privind Statutul mun. Bălți. Acest proiect este necesar pentru bunăstarea bălțenilor. Mă voi lupta pentru ca el să fie adoptat pentru că

Bălțiul merită egalitate iar bălțenii demnitate!

18 iulie 2019

Proiectul de Lege privind Statutul municipiului Bălți a fost avizat de către comisiile Parlamentare: Comisia Mediu și Dezvoltare și Comisia protecție socială, sănătate și familie.

25 iulie 2019

Proiectul de Lege privind Statutul municipiului Bălți a fost avizat de către comisia Parlamentară Comisia Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass Media.

9 septembrie 2019

Startul campaniei de informare a cetățenilor privind beneficiile 

Statutului municipiului Bălți.

12 decembrie 2019

Proiectul de Lege privind Statutul municipiului Bălți a fost avizat de către Guvernul R. Moldova.

12 februarie 2020

Briefing de presă privind parcursul Proiectului de Lege privind Statutul mun. Bălți.

19 martie 2020

Proiectul de Lege privind Statutul municipiului Bălți a fost avizat de către comisia Parlamentară Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică.

16 iulie 2020

Proiectul de Lege privind Statutul municipiului Bălți nu a fost introdus pe ordinea de zi a Ședinței Plenare a Parlamentului. Proiectul a fost votat de către 49 de deputați. Cei doi deputați aleși pe Circumscripțiile din Bălți nu au votat.

16 decembrie 2020

O altă încercare de a introduce Proiectul de Lege privind Statutul mun. Bălți pe ordineade zi a Parlamentului. Deputații bălțeni socialiști au ieșit din sală, iar cel de-al treilea a răspuns cinic.

3 iulie 2019

Proiectul de Lege privind Statutul municipiului Bălți a fost înregistrat în Parlamentul R. Moldova, cu numărul 100.

23 iulie 2019

Proiectul de Lege privind Statutul municipiului Bălți a fost avizat de către Centrul Național Anticorupție.

29 iulie 2019

Proiectul de Lege privind Statutul municipiului Bălți a fost avizat de către Direcția Generală Juridică a Parlamentului.

11 decembrie 2019

Susținerea Amendamentului de modificare a Proiectului de Lege privind Finanțele Publice Locale, prin care s-a solicitat mărirea Bugetului mun. Bălți cu 21 mln. Lei.

Comisia Economie, Buget și Finanțe nu a dat aviz pozitiv Amendamentului.

19 decembrie 2019

Încercarea de a adopta Amendamentului de modificare a Proiectului de Lege privind Finanțele Publice Locale, prin care s-a solicitat mărirea Bugetului mun. Bălți cu 21 mln. Lei, în Plenul Parlamentului.

13 februarie 2020

Vizita Prim-ministrului în teritoriu și discuția despre Statutul mun. Bălți.

15 iulie 2020

Ședința Comisiei Parlamentare Administrație Publică. Proiectul de Lege nu a fost avizat.

6 august 2020

Pe site-ul Primăriei Bălți apare anunțul de susținere a Proiectului de Lege privind Statutul mun. Bălți. Primăria anunță și dezbateri publice pe marginea acestui proiect, care așa și nu au avut loc.

  La ziua de azi, Proiectul de Lege privind Statutul mun. Bălți este ignorat în totalitate de către Parlament, Guvern și Primăria mun. Bălți...